Opdrætterens håndbog

Avl

Bedækning

Heste kan avle fra 2 år og 6 måneder.

Med dine hingste:

  • Lav offentlig bedækningstilbud med en begrænsning på 300 pr. dag.
  • Lav et reserveret tilbud til en bestemt hoppe, inklusive en af dine egne hopper.

Med dine hopper:

  • Vælg mellem de offentlige bedækninger.
  • Tag imod et reserveret tilbud, inklusive et fra en af dine egne hingste.

Hver bedækning koster mellem 500 equus og 7.500 equus, undtagen hvis hingsten er din.

Derudover skal du betale mellem 100 equus og 2.500 equus i dyrlægeomkostninger, alt efter din equus-beholdning.

Drægtighed

drægtighedsperioden varer 12 måneder. Fra den 8. måned kan du for 50 equus få en ultralydsscanning for at få føllets køn, race og farve at vide på forhånd. Når hoppen når til denne fase, kan hun kun tage på missioner.I den 12. drægtighedsmåned skal du ringe til dyrlægen og sikre dig, at din hoppe er opstaldet på et ridecenter. Hvis du ikke ringer til dyrlægen, vil hun miste føllet.

Når føllet er født, kan du navngive det og begynde at tage dig af det. Når det kan tages fra sin mor, 6 måneder gammelt, kan du opstalde det på et ridecenter.

At fole er den eneste handling, hesten kan udføre efter midnat i historikken.

Husk, at det ikke nødvendigvis er en fordel for eksempel at krydse en hoppe, som er dygtig til dressur med en hest, hvis styrke er hurtighed. Faktisk kan det ske, at deres føl ikke bliver særlig god i nogen af disse kategorier. Derfor er det at foretrække at krydse racer, der minder om hinanden.

At fole er en udmattende oplevelse for hoppen. Der skal være et interval på mindst 10 måneder mellem den sidste foling og den næste bedækning.

Vallakker

Du kan kastrere dine hingste når de er mellem 2½ og 6 år gamle. Så bliver din hingst til en vallak. Den vil ikke længere kunne avle føl, men til gengæld får den en bonus (udholdenhed: +8, hurtighed: +8, dressur: +4). Det tager mindst to timer at gøre en hest til en vallak.

Vær opmærksom på, at du ikke kan give Zeus' Lyn til en vallak, og at en kastrering ikke kan annulleres.

Føllet

Folingen gik glat, og et føl er kommet til verden. Dets race bestemmes af den dominerende race hos de heste, den nedstammer fra, hvis de ikke er ”fuldblod”. Dets farve vælges tilfældigt ud fra de farver, der findes inden for dets race.

Dit føls færdigheder afhænger både af forældrenes gener og dets eget træningsniveau samt dets resultater i konkurrencer.

De føl du avler bliver sammen med moderen i hendes boks, indtil de er 6 måneder gamle. I denne periode behøver de ikke blive opstaldet og lever udelukkende af mælk fra deres mor.

Enhjørninger

Enhjørninger er meget sjældne. De formerer sig næsten lige som almindelige heste.

Du kan kun avle enhjørninger af samme race. Du får brug for lidt held, hvis det skal ende med et enhjørningeføl.

Hver dag kan du aktivere to enhjørninge-bedækningssessioner, når det passer dig. En session er aktiveret, så snart du har bekræftet bedækningen af en hun-enhjørning. Fra det øjeblik har du 60 sekunder til at bedække alle de hun-enhjørninger, du ønsker at bedække.

Når du har brugt begge bedækningssessioner, skal du vente til næste dag (efter den daglige opdatering), før du kan bedække dine enhjørninger igen.

Husk at du først kan få en enhjørning bedækket når der er gået mindst 10 timer efter at den er kommet til verden.Derfor skal du måske fordele dine bedækningssessioner.

Æsler

Æsler kan blot formere sig tre gange i livet og kun med et andet æsel. Det er den eneste race, hvis genetiske potentiale mindskes for hver generation.
Når en æselhingst sættes til salg, bliver alle dens bedækningstilbud, som ikke er blevet accepteret af en hoppe, annulleret.

Trækheste

Trækheste kan kun avle 3 gange i løbet af deres liv og kun sammen med en anden trækhest.

Når en trækhest-hingst er sat til salg, annulleres ventende bedækninger, som ikke er blevet accepteret af en hoppe endnu.