Opdrætterens håndbog

Konkurrencen

Når din hest er 3 år gammel, kan konkurrencerne begynde! For at din hest kan konkurrere, skal du give den et speciale i en type af konkurrencer og give den et sadelunderlag, en sadel og et hovedtøj, der passer til dens speciale.

Ved konkurrencerne kan du tjene penge alt efter, hvor succesfuld du er, samt forbedre din hests færdigheder. Da deres potentiale ikke er ubegrænset, kommer der et tidspunkt i hestens liv, hvor dens færdigheder ikke længere forbedres af konkurrencer.

Alle konkurrencer har en sværhedsgrad, der bestemmer mindste og højeste færdighedsniveau for de heste, der har adgang, uanset hvilken disciplin, der er valgt. Alle ridecentre bestemmer den ønskede sværhedsgrad for sine konkurrencer.

I starten har din hest kun adgang til konkurrencer for heste med færre end 20 sejre. Når den når 20 sejre, annulleres ventende registreringer til konkurrencer. Den får så adgang til konkurrencer med højere anseelse.

Du kan højst melde 2 heste fra dine stalde til en konkurrence.

På hver hests profilside finder du, sammen med andre informationer, en oversigt over hestens sejre og resultater i konkurrencer.

Konkurrencer i engelsk ridning

Konkurrencer i engelsk ridning er for heste med speciale i engelsk ridning som har et engelsk hovedtøj og en engelsk sadel. Der findes 4 slags konkurrencer:

Galop- og travløb er begrænset ud fra hestens galopniveau ved galopløb og travniveau ved travløb. Heste har også brug for gode færdigheder i hastighed og dressur, hvis de skal vinde mesterskaber.

Terrænridning – en meget fysisk disciplin, der kræver udholdenhed samt gode springfærdigheder og høj medgørlighed. Tilmelding er begrænset af udholdenhedsniveauet.

Showspringning – en disciplin, der kræver ekstraordinære springfærdigheder og stor fleksibilitet. Da disse konkurrencer er på tid, skal en showspringningshest kunne komme hurtigt over forhindringerne. Tilmelding er begrænset af springniveauet. I showspringningskonkurrencer risikerer heste at få ét sekund i strafpoint, hvis de begår fejl.

Dressur-konkurrencer iberegner hestens gangart, f.eks. galop og trav, men først og fremmest hestens dressurfærdigheder. Tilmelding er begrænset af dressurniveauet. Nu og da præsterer en hest exceptionelt godt, hvilket øger din score og giver dig en bonus på 100 equus.

Konkurrencer i westernridning

Konkurrencer i engelsk ridning er for heste med speciale i westernridning som har et westernhovedtøj og en westernsadel. Der findes 5 slags konkurrencer:

Tøndeløb – et tidsløb, der kræver fart, udholdenhed og galopfærdigheder. Målet er at zig-zagge rundt om tre tønder så hurtigt, du kan, uden at vælte dem. Tilmelding er begrænset af hastighed.

Cutting – en disciplin, som kræver stor udholdenhed og hastighed for at holde styr på en kalv. Cutting kræver også et højt niveau i dressur. Tilmelding er begrænset af udholdenhedsniveauet.

Reining – en dressurdisciplin, der finder sted i galop. Stor udholdenhed er også et krav. Tilmelding er begrænset af galopniveauet.

 

Western Pleasure – en disciplin, der kræver fremragende trav-færdigheder, så vel som medgørlighed og udholdenhed. Tilmelding er begrænset af travniveauet. Heste risikerer at få ét sekund i strafpoint.

Spor – western-modstykket til dressur i klassisk ridning. Spor-heste har brug for fremragende dressurfærdigheder. De skal også bruge gode trav- og springfærdigheder. Tilmelding er begrænset af dressurniveauet.

Moral

Vær venligst opmærksom på, at fra 60 dages anciennitet i spillet og fremover kan din hest miste moral, når den ikke kommer på førstepladsen i en konkurrence. Bare rolig, dette tab af moral kan hurtigt klares med lidt hvile og nogle godbidder!

Bonusser

Du kan give bonusser til dine heste, så de kan klare sig bedre i konkurrencer. Visse bonusser kan findes, når du udfører missioner med dine heste (som hovjernet eller kammen). Andre bonusser kan købes ved at besøge butikken eller Det Sorte Marked. I beregningen af konkurrenceresultaterne bliver bonusserne anvendt direkte på færdighederne og har en indvirkning på det færdige resultat.

Nye spillere får en særlig bonus, når de starter deres spil. Bliv ikke overrasket, hvis nogle heste klarer sig usædvanligt godt, for så er det nok fordi, de har fået lidt hjælp i starten af spillet!

Konkurrencer for heste på lave niveauer

Visse konkurrencer er kun for heste på lavere niveauer. Heste på lave niveauer er heste, som

  • havde færre end 20 sejre
  • ikke har nogen færdigheder på over 2550
  • som ikke har nogen færdigheder med et genetisk potentiale på over 3580

Denne værdi beregnes på ny hver aften.