Opdrætterens håndbog

Færdigheder og træning

Færdigheder

På Howrse findes der seks kategorier for hestenes færdigheder:

 • udholdenhed
 • hastighed
 • dressur
 • galop
 • trav
 • spring

Hvor gode færdigheder en hest kan opnå i sit liv gennem de aktiviteter, du sætter den til at udføre, er bestemt af dens race og afstamning. Det er derfor forskelligt fra hest til hest, også for heste af samme race. Og, logisk nok, kan en travhest aldrig blive en mester i galopløb! Da hestens potentiale ikke er uendeligt, kommer der et tidspunkt i hestens liv, hvor den ikke kan blive bedre. Det er op til dig at udvikle hestens færdigheder til det maksimale!

Der findes tre overordnede måder, hvorpå du kan forbedre din hests færdigheder:

 • rideture
 • træning
 • konkurrencer

Hold øje med din hests helbred. Hvis du træner den eller rider ture på den, og dens helbred ikke er 100%, vil den ikke få det højeste antal færdighedspoint. Hvis din hest ikke får de højeste antal færdighedspoint, vil den ikke kunne få dem igen på et senere tidspunkt.

Der findes yderligere to måder at forbedre færdigheder på:

 • Spil, når føllet er mellem 8 og 16 måneder. Du kan få op til 60 færdighedspoint ved at spille spil med et føl.
 • Missioner, der begynder, når hesten er 2 år. De får dig til at miste 30% energi. Forbedringen af færdigheder afhænger af kvaliteten på de missioner, der findes i ridecenteret, hvor din hest er opstaldet. Missioner giver en hest eller pony mulighed for at tjene færdighedspoint i to af deres færdigheder med det højeste potentiale. Bemærk venligst, at de færdigheder, du opnår i missioner, stopper deres udvikling, når din hest fylder 25!

Når du har udviklet en færdighed hos hesten til det maksimale, bliver den vist med fed skrift i hestens genetiske potentiale. At udvikle en færdighed til det maksimale betyder, at du skal være færdig med alle rideture og al træning, samt have hesten til at opnå alle de færdigheder, den kan i konkurrencerne.

Træning

Træningen begynder ved 1 år og 6 måneder for rideture. Der findes 2 slags rideture: rideture i skoven og rideture i bjergene. Hver af disse udvikler specifikke færdigheder:

 • Rideture i skoven forbedrer dressur, galop og spring
 • Rideture i bjergene forbedrer udholdenhed, hurtighed og trav

Du vil kunne se stjernerne i feltet Færdigheder (midt på din hests side) blive fyldt ud lidt efter lidt. Vær opmærksom på, at det er begrænset, hvor meget en færdighed kan forbedres, og efter et stykke tid vil din hest ikke længere forbedre sig ved rideture.

Når din hest er 2 år gammel, kan den faktisk begynde sin træning. Hver færdighed kræver specifik træning. Hver træningsgang kræver 3 timer. Du kan kombinere flere typer træning i løbet af din hests dag, men du skal altid tjekke dens energiniveau, og hvad tiden er i historikken, så den kan hvile sig nok. Husk, du skal lægge den til at sove senest kl. 22 om aftenen!

Når din hest bliver 5 år, kan du tage på rideture på stranden. Disse rideture er særlige rideture, hvor du kan ændre dine hestes færdigheder ved at overføre dem fra en færdighed til en anden. Jo længere rideturen er, jo mere af færdighederne vil blive overført. Advarsel: Overførslen er begrænset og svarer til 2.5% af hestens genetiske potentiale.

Husk, at hvis din hests moral ikke er på 100, når den tager ud at ride på stranden, vil overførslen af færdigheder ikke være lige så god og tabt for altid.

Bonusser

Disse vises i deres eget felt på hestens side. Bonusser lægger point til hestens færdigheder, men må ikke forveksles med selve færdighederne. De kan gøre en forskel i forhold til resultatet af en konkurrence, men tæller ikke med i konkurrencernes minimumskrav til hestens færdigheder.

De kan hænge sammen med:

 • i ridecenteret, hvor en hest er opstaldet ud fra dens anseelse
 • med forskellige genstande købt i butikken, på Det Sorte Marked eller fundet under aktiviteter, som du har udført med din hest

De bliver også vist med et ”+”-tegn foran, når du holder musen over boksen ”Færdigheder”.