Opdrætterens håndbog

Fodring af din hest

Føl og plage

Føl forbliver med deres mødre, indtil de er 6 måneder gamle.I løbet af den tid er deres eneste føde moderens mælk. Hvis ridecentret, hvor moderen er opstaldet, giver gulerødder, kan føllet spise nogle af dem helt gratis.

Fravænnede føl kan kun spise grovfoder.Når de påbegynder træningen, kan du give dem havre. Sørg for, at de spiser ordentligt: ikke for meget, ikke for lidt.

Den fuldt udviklede hest

En voksen arbejdshest har brug for foder og havre.Fodermængden afhænger af det udførte arbejde. Hvis fodermængden ikke er passende, vil de blive tykkere eller tyndere, hvilket kan skade deres helbred.
Hesten kan spise en vis mængde foder gratis alt afhængigt af kvaliteten af markerne på det ridecenter, hvor hesten er opstaldet. Det afhænger også af årstiden: Der er mindre græs om vinteren end om foråret.
Nogle ridecentre giver foder og havre til de heste, der er opstaldet der.
Således kan du fodre din hest helt gratis, hvis den er opstaldet på sådan et ridecenter!

Vægtproblemer

Du vil få adskillige advarsler, hvis din hest er for tyk eller for tynd. Hvis dette er tilfældet, så skal du gøre noget ved det. Hvis den er for tynd, må du give den så meget foder som muligt. Men er den for tyk, så skal den slet ikke fodres.

Godbidder

Du kan glæde din hest ved at give den gulerødder. De gendanner også noget af dens energi. De kan gives væk gratis til opstaldede heste på ridecentre, som dyrker dem. Sørg for, at du vælger det rigtige ridecenter!

Andre spillere kan give din hest æbler for at forstærke dens moral.

Tilskudsfoder

For at hjælpe dig med at holde din hest i form kan du benytte dig af tilskudsfoder, som vil gendanne:

  • 10% energi
  • 10% morale
  • 5% helbred

Kun heste, som er over 2 år gamle. Desuden kan din hest efter 25 ikke længere genvinde sit helbred med tilskudsfoder.

Ligesom med grovfoder, havre og gulerødder kan nogle ridecentre give tilskudsfoder væk helt gratis.