Opdrætterens håndbog

Tid til din hest

Hestens dag

Hesten har sin egen dag, som ikke svarer til vores. Du kan se hestens historik til venstre på hestens side. En hests dag begynder kl. 8 om morgenen, når den vågner. Derefter er der forskellige tidsrum for de forskellige handlinger, du sætter hesten til at udføre. Et måltid tager for eksempel 30 minutter.

Din hest skal lægges til at sove før midnat (hestens tid), herefter kan hesten ikke længere udføre nogen handlinger. Den eneste undtagelse er at fole, hvilket kan ske når som helst. Hvis du vil holde en hest i topform, skal den lægges til at sove senest klokken 22:00

Når dagen er omme, skal du lægge din hest til at sove. For at kunne det, skal den være opstaldet på et ridecenter.

Føl, som er under 6 måneder gamle, kan lægges til at sove, selv hvis de ikke er opstaldet på et ridecenter.

Aldring

Når din hest er lagt til at sove, vil den automatisk blive ældre, når siden opdateres (04:00). Når den vågner, starter der en ny dag. I spillet bliver hestene 2 måneder ældre, for hver gang de vågner.

Hvis du ikke har lagt din hest til at sove, vil den ikke automatisk blive ældre i løbet af natten. Det betyder, at hvis du ikke spiller, bliver din hest ikke ældre. For at gøre din hest ældre uden at skulle vente til næste dag, skal du bruge aldringspoint. Dem finder du nogle gange, når din hest vågner (det vil stå i historikken). Hvis ikke, så kan du købe aldringspoint med værdipas.

Der findes to genstande på Det Sorte Marked, som kan bøje reglerne for aldring:

  • brasmorphee
  • Morfeus' Arme giver dig mulighed for at ælde din hest, som du vil, frem til den er 30 år gammel.

Til forskel fra aldringspoint skal disse genstande knyttes til én bestemt hest.

Efter sin 25. fødselsdag bliver din hest gammel: Dens helbred og færdigheder forringes. Hvis du passer godt på den, kan den blive op til 35 år, som er maksimum. Hvis den får De Vises Sten, bliver din hest udødelig, og dens færdigheder forringes aldrig.